Ardei umpluți cu carne de miel
Bucătăria internațională își face simțită prezența din ce în ce mai des, așa că astăzi vă propunem o rețetă aromată și plină de prospețime, săracă în grăsimi.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 ardei grași de culori diferite, cărnoși
- 200 g de carne tocată de miel sau amestec cu vită
- un sfert de cană cu orez
- un sfert de ceapă
- un cățel de usturoi
- o lingură cu ulei de măsline
- jumătate de lingură cu oregano uscat
- o lingură cu mentă uscată
- un sfert de lămâie
- o roșie mare de grădină bine coaptă
- sare și piper
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 2 linguri cu telemea sfărâmată
- un ou.
Ardeii se curăță de cotoare, semințe și nervuri. Se spală bine și se pun la scurs.
Într-o tigaie încinsă se pun uleiul, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se sotează pentru 1-2 minute, până când ceapa se înmoaie, moment în care se adaugă carnea. Se desface în bucățele mici și se rumenește.
Se adaugă apoi orezul, se amestecă continuu, până când acesta devine sticlos.
Se asezonează cu sare, piper, oregano și mentă, se adaugă o lingură cu pastă de tomate și se omogenizează.
Se trage vasul de pe foc și se lasă la răcit. Când amestecul este călduț sau rece, se încorporează oul bătut ușor.
Ungeți un vas termorezistent cu ulei și puneți pe fundul acestuia roșiile tocate cubulețe.
Așezați deasupra ardeii umpluți și așezați printre ei lămâia tăiată bucățele pe lungime. Restul de pastă de tomate se amestecă cu apă și se toarnă printre ardei, cât să-i cuprindă pe jumătate.
Se acoperă vasul cu un capac sau folie de aluminiu și se dau la cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru 90 de minute.
În ultimele 15-20 de minute îndepărtați capacul sau folia de aluminiu, stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să se rumenească.
Se servesc calzi, presărați cu o lingură de telemea.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro