Banane caramelizate
Deși mult blamat, desertul nu trebuie să fie exclus din alimentație - ci doar consumat câte puțin, o dată pe săptămână, în prima parte a zilei, pentru a evita neplăcutele kilograme în plus.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 banane nu foarte coapte
- 100 g de unt
- 2 linguri de zahăr brun
- o linguriță rasă cu scorțișoară sau extract de vanilie sau 2 linguri cu rom.
Într-o tigaie neaderentă încinsă se pun untul, zahărul și una dintre aromele alese.
Când untul și zahărul sunt topite, se adaugă bananele tăiate pe lung, în jumătăți, felii sau tăiate pe diagonală (groase).
Se amestecă ușor, ocazional, și se lasă la gătit aproximativ 5 minute.
Se servesc alături de înghețată.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro