Beneficiile consumului de morcov

Stil de viaţă

Beneficiile consumului de morcov

Cu toții suntem familiarizați cu morcovul, în special cu cel portocaliu, dar pe lângă acesta, există și variante de morcov galben, roșu, violet și chiar negru, fiecare având propriul său profil nutritiv.

Folosit în numeroase preparate culinare, inclusiv deserturi, „banalul” morcov conține apă, proteine, carbohidrați, zaharuri, fibre, vitaminele A, B1, B2, B6, B7, C, K, minerale (potasiu, fier, calciu), aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic și acidul succinic și antioxidanți.

Între cele mai importante beneficii aduse sănătății, amintim:

  • susțin sănătatea oculară
  • susțin scăderea în greutate
  • mențin o digestie sănătoasă
  • reduc riscul apariției cancerului
  • scad nivelul de colesterol
  • reduc riscul apariției aterosclerozei
  • reglează tensiunea arterială
  • scad riscul apariției unui accident vascular cerebral
  • detoxifiază ficatul
  • reduc acneea
  • mențin și contribuie la sănătatea pielii și părului
  • echilibrează pigmentarea pielii
  • au efecte antioxidante, antiseptice și anti-îmbătrânire
  • consumul de morcov crud previne apariția halenei și curăță cavitatea bucală
  • reglează nivelul glicemiei și al insulinei
  • reduc riscul apariției bolilor de inimă
  • previn apariția bolilor cronice.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: