Beneficiile consumului de porumb dulce

Stil de viaţă

Beneficiile consumului de porumb dulce

Fiert sau copt, porumbul dulce este una din micile plăceri culinare sănătoase ale verii de care n-ar trebui să ne lipsim.

Slab în calorii, doar 132 de calorii la 100 g, și fără colesterol, porumbul dulce conține proteine, zaharuri, grăsimi, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K), săruri minerale (sodiu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, zinc, calciu, cupru, seleniu), antioxidanți (caroten, luteină, criptoxantină).

Astfel, datorită compoziției sale, porumbul dulce:

  • ajută la formarea celulelor noi;
  • previne defectele de sarcină;
  • previne cancerul de colon, de plămâni;
  • menține sănătatea sistemului cardiovascular și previne bolile de inimă;
  • contribuie la metabolismul carbohidraților;
  • menține integritatea funcțiilor cognitive;
  • este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni renale;
  • îmbunătățește memoria;
  • protejează vederea, previne degenerescența maculară;
  • recomandat în dietele persoanelor supraponderale sau obeze deoarece nu afectează greutatea;
  • are efect expectorant;
  • întărește sistemul imunitar;
  • contribuie la dezvoltarea armonioasă a scheletului copiilor;
  • îmbunătățește digestia;
  • încetinește procesul de îmbătrânire;
  • recomandat în convalescență;
  • menține sănătatea membranelor.

Consumul de porumb este recomandat și persoanelor care suferă de litiază renală, ulcer, gastrită, ateroscleroză, afecțiuni respiratorii, artrită, amigdalită, reumatism, cistită, intoxicații alimentare, răceală, gripă, nevroze, avitaminoză sau dischinezie biliară.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: