Beneficiile consumului moderat de bere
Considerată aliment, berea este bogată în substanțe nutritive care sunt benefice pentru organism, condiția care trebuie respectată fiind ca în cazul oricărui alt aliment: moderația!
Având în compoziția sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substanțe amare, substanțe tanante, antioxidanți, aminoacizi esențiali, carbohidrați, proteine și fibre solubile, berea este un aliment care, responsabil consumat, ne poate menține sănătatea organismului.
- are efect diuretic
- previne litiaza urinară
- asigură densitatea osoasă, previne osteoporoza
- previne maladia Alzheimer
- are efect cardio-protector
- previne diabetul de tip 2
- previne îmbătrânirea prematură
- previne litiaza biliară
- previne cancerul (prostată, colon)
- are efect ușor fitoestrogen - reglează echilibrul hormonal
- are efect afrodisiac
- vitaminizează și mineralizează organismul
- scade nivelul de colesterol
- are efect relaxant
- previne formarea de cheaguri sangvine
- previne litiaza renală
- oferă radioprotecție împotriva razelor X
- stimulează memoria și contribuie la formarea de noi neuroni
- are efect antiinflamator
- are efect antioxidant
- redă strălucirea părului
- combate depresia, anxietatea
- are efect sedativ
- reglează tensiunea arterială
- detoxifiază tractul digestiv
- crește durata de viață
- previne boala Parkinson
- previne infecția cu Helicobacter Pylori.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro