Borșul acru de casă – beneficii și recomandări
Binecunoscut și apreciat în gastronomia românească, borșul umplut acasă nu doar dă gust și aromă diverselor preparate culinare, dar este o sursă importantă și ieftină de vitamine.
Borșul proaspăt conține vitaminele C, D, H, vitaminele din complexul B, minerale (calciu, magneziu, fosfor), enzime, probiotice, oligoelemente (seleniu, crom) și aminoacizi esențiali.
Între cele mai importante beneficii ale consumului de borș de casă, amintim:
- susține buna funcționare a sistemului digestiv
- are efect tonic
- echilibează flora intestinală
- contribuie la scăderea în greutate
- combate oboseala cronică
- menține glicemia în limitele normale
- combate balonarea
- ameliorează crampele abdominale
- previne apariția cancerului de colon
- scade nivelul de colesterol
- scade valorile tensiunii arteriale
- menține eleasticitatea arterelor
- previne apariția unui infarct miocardic
- contribuie la vindecarea mai rapidă a anemiei
- favorizează absorbția de minerale
- eficient în astm, bronșită, sinuzită, tuberculoză
- combate indigestia, constipația, diareea și senzația de vomă
- stimulează sistemul imunitar
- detoxifiază organismul
- susține buna funcționare a funcțiilor ficatului.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro