Budincă de orez cu lapte de cocos

Stil de viaţă

Budincă de orez cu lapte de cocos

Vă propunem astăzi un desert binecunoscut la noi, respectiv budinca de orez cu lapte, dar într-o variantă mai sănătoasă, mai hrănitoare și de post!

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 100 g de orez pentru risotto
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 130 ml de apă
  • scorțișoară
  • nuci, alune de pădure, migdale
  • banane, afine, căpșune, zmeură, mure
  • semințe de chia, susan, mac, in.

Puneți într-o oală orezul, apa și trei sferturi din laptele de cocos.

Puneți vasul pe foc, iar când începe să dea în clocot, acoperiți vasul cu un capac, dați focul la mic și lăsați la fiert, amestecând des, pentru a nu se prinde orezul de fundul vasului.

La final, când este bine fiert, orezul trebuie să aibă o textură cremoasă. Adăugați și restul laptelui de cocos, amestecați și trageți vasul de pe foc, lăsându-l să se răcească complet.

Când este călduț sau rece, se transferă în boluri de servit sau căni.

Se adaugă rondele de banane, nuci, semințe de chia și puțină scorțișoară deasupra, sau orice altă combinație de fructe și nuci preferați. Ba chiar puteți foloși și gem sau dulceață, dar nu exagerați!

Ideal este să o consumați dimineața, la micul-dejun sau la masa de prânz.

Poftă bună!

Citește despre: