Salată de orez de post

Stil de viaţă

Salată de orez de post

Vă propunem astăzi o salată delicioasă și nutritivă, care se pregătește ușor și poate fi luată și la pachet.

Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o ceașcă cu orez basmati sau orez brun/ sălbatic
  • jumătate de avocado tăiat felii
  • o roșie de grădină, tăiată cuburi
  • o mână cu roșii cherry galbene
  • o felie de ananas de 2 degete grosime, tăiată cuburi
  • o ceapă roșie mică tocată mărunt
  • jumătate de căpățână de salată verde tăiată fâșii
  • sare, după gust
  • suc de lămâie proaspăt stors
  • o lingură cu ulei de măsline presat la rece.

Orezul se fierbe în apă cu sare până se înmoaie, după care se transferă într-o strecurătoare deasă și se lasă la scurs 5-10 minute.

Imediat ce tăiați avocado, feliile se stropesc cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Dacă luați salata la pachet, ideal ar fi să luați avocado întreg, și să-l feliați chiar înainte de a-l consuma.

Amestecați într-un bol toate legumele, asezonați-le cu ulei, sare și suc de lămâie. Puneți în mijloc orezul și consumați salata proaspăt preparată.

Dacă vreți să luați salata la pachet, preparați într-un borcănel vinegreta din sare, ulei și suc de lămâie și o turnați preste salată chiar înainte de a o servi.

Poftă bună!

Citește despre: