Salată de orez de post
Vă propunem astăzi o salată delicioasă și nutritivă, care se pregătește ușor și poate fi luată și la pachet.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceașcă cu orez basmati sau orez brun/ sălbatic
- jumătate de avocado tăiat felii
- o roșie de grădină, tăiată cuburi
- o mână cu roșii cherry galbene
- o felie de ananas de 2 degete grosime, tăiată cuburi
- o ceapă roșie mică tocată mărunt
- jumătate de căpățână de salată verde tăiată fâșii
- sare, după gust
- suc de lămâie proaspăt stors
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece.
Orezul se fierbe în apă cu sare până se înmoaie, după care se transferă într-o strecurătoare deasă și se lasă la scurs 5-10 minute.
Imediat ce tăiați avocado, feliile se stropesc cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Dacă luați salata la pachet, ideal ar fi să luați avocado întreg, și să-l feliați chiar înainte de a-l consuma.
Amestecați într-un bol toate legumele, asezonați-le cu ulei, sare și suc de lămâie. Puneți în mijloc orezul și consumați salata proaspăt preparată.
Dacă vreți să luați salata la pachet, preparați într-un borcănel vinegreta din sare, ulei și suc de lămâie și o turnați preste salată chiar înainte de a o servi.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro