Cardamomul, condiment de leac
Folosit de egiptenii anitici pentru combaterea halenei și albirea dinților, cardamomul face parte din aceeași familie cu ghimbirul și este al patrulea cel mai scump condiment din lume, după șofran, vanilie și trufe.
De-a lungul timpului, s-a observat că acest condiment, cu efecte antioxidante, antibacteriene, antivirale, carminative, expectorante, stomahice, diaforetice, detoxifiante, neurotonice, revitalizante, antitoxice, antiinflamatorii, antispasmodice și antifungice, are efecte benefice asupra:
- digestiei (îmbunătățește digestia, crește pofta de mâncare în doze mici, în doze mai mari inhibă apetitul, combate balonarea, aerofagia, previne greața, vărsăturile);
- infecțiilor gingivale, ulcerelor bucale;
- calculilor biliari și renali;
- halenei, alergiilor respiratorii, astmului bronșic, congestiei pulmonare
- răcelii, durerilor în gât (sub formă de ceai);
- infecțiilor tractului urinar;
- circulației sângelui în plămâni;
- circulației periferice;
- previne formarea cheagurilor de sânge;
- crește diureza;
- previne și tratează unele cancere;
- combate depresia și oboseala;
- scade tensiunea arterială;
- inhibă dezvoltării virusurilor bacteriilor, mucegaiurilor și fungilor;
- stopează sughițul, crampele stomacale și intestinale.
Adăugat în cafea, combate efectele nocive ale teobrominei și teofilinei. La prepararea ceaiului se adaugă 5 semințe la 750 ml de apă. Este recomandat a nu se depăși doza de 1.5 g de cardamom pe zi.
Persoanele care suferă de ulcer gastric sau duodenal nu vor consuma acest condiment decât cu acordul medicului.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro