Cartofi copți cu arpagic
Bogați în sodiu, potasiu, magneziu, calciu, vitaminele A și C, cartofii sunt nu doar gustoși, ci și sănătoși, modul de preparare și cantitatea consumată fiind importante pentru a nu acumula kilograme în plus.
Prepararea acestei rețete este extrem de simplă: luați 2 cartofi albi, de mărime medie, spălați-i bine cu ajutorul unui burete de bucătărie, înveți-i în folie de aluminiu și puneți-i într-un ceaun sau oală din fontă/ aluminiu. Turnați o ceașcă cu apă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-i la copt.
Cartofii sunt gata atunci când furculița intră cu ușurință în ei. Între timp, faceți un sos din 2-3 linguri de smântână, sare, piper și câteva fire de arpagic tocate mărunt. Catitățile sunt pentru 2 porții. Dacă nu aveți arpagic, îl puteți înlocui cu mărar.
Cartofii se taie în jumătăți și se pun deasupra 2 linguri din sosul preparat. De asemenea, cartofii copți sunt ideali alături de o salată de sezon proaspăt preparată.
Poftă bună!
Salată cu pește
Humus libanez
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro