Cartofi copți cu arpagic

Stil de viaţă

Cartofi copți cu arpagic

    • Cartofi copți cu arpagic
      Cartofi copți cu arpagic

      Cartofi copți cu arpagic

Bogați în sodiu, potasiu, magneziu, calciu, vitaminele A și C, cartofii sunt nu doar gustoși, ci și sănătoși, modul de preparare și cantitatea consumată fiind importante pentru a nu acumula kilograme în plus.

Prepararea acestei rețete este extrem de simplă: luați 2 cartofi albi, de mărime medie, spălați-i bine cu ajutorul unui burete de bucătărie, înveți-i în folie de aluminiu și puneți-i într-un ceaun sau oală din fontă/ aluminiu. Turnați o ceașcă cu apă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-i la copt.

Cartofii sunt gata atunci când furculița intră cu ușurință în ei. Între timp, faceți un sos din 2-3 linguri de smântână, sare, piper și câteva fire de arpagic tocate mărunt. Catitățile sunt pentru 2 porții. Dacă nu aveți arpagic, îl puteți înlocui cu mărar.

Cartofii se taie în jumătăți și se pun deasupra 2 linguri din sosul preparat. De asemenea, cartofii copți sunt ideali alături de o salată de sezon proaspăt preparată.

Poftă bună!

Citește despre: