Ce beneficii aduce pomelo pentru sănătate
Considerat de către nutriționisti un fruct care are calorii negative, ideal pentru dietele de slăbire, deoarece 100 g de fruct conțin doar 45 de calorii, pomelo este un fruct bogat în vitamine și minerale, substanțe active și detoxifiante, care reduc stresul oxidativ și refac depozitele energetice ale organismului.
Fruct exotic, care se găsește și în supermaketurile din România, pomelo este cel mai mare fruct citric (Citrus maxima sau Citrus grandis) având o lungime de până la 20 cm și o greutate cuprinsă între 1 și 8 kilograme. Coaja sa are o culoare galben verzuie și o grosime de 1,5 cm, iar pulpa din interior seamănă cu cea a grapefruitului alb, deosebindu-se prin faptul că este mai puțin zemoasă, dar mult mai aromată. Când cumpărați un pomelo trebuie să aveți grijă să aibă coaja netedă și strălucitoare și să fie greu când îl ridicați.
Se recomandă consumul său atât în stare naturală, dar și sub formă de suc (cu condiția ca acesta să fie băut imediat după obținere, pentru că altfel oxidează și iși pierde din proprietăți).
Pomelo este foarte bogat în vitamina C (o jumătate de fruct conține 2/3 din necesarul zilnic), vitamina P, B3, B5,D, E, biotină, acid folic, provitamina A, calciu, magneziu, potasiu, litiu, antioxidanți, fibre și substențe active.
Între beneficiile consumului regulat de pomelo amintim:
- crește rezervele energetice ale organismului, stimulând sistemul imunitar;
- combate eficient oboseala și astenia;
- este util în perioadele de convalescență, în cele de suprasolicitare fizică și psihică;
- accelerează arderile, fiind util în curele de slăbire;
- reduce stresul oxidativ, având efecte antioxidante;
- previne cancerul;
- previne anemia;
- previne ateroscleroza și indirect bolile cardiovasculare prin protecția pe vasele de sânge;
- activează digestia;
- favorizează absorbția fierului în intestin;
- activează acidul folic;
- încetinește arteroscleroza;
- încetinește procesul de îmbătrânire;
- întărește oasele;
- crește peristaltismul intestinal prin conținutul de fibre, reducând totodată riscul cancerului de colon;
- combate constipația prin conținutul de fibre vegetale;
- prin conținutul ridicat de vitamine ajută la menținerea sănătății și frumuseții părului;
- previne durerile de cap obișnuite atât prin conținutul de apă care ajută la menținerea tensiunii arteriale intracraniene, cât și prin substanțele energizante pe care le conține;
- curăță dinții și previne apariția cariilor;
- combate căderea părului prin vitaminizarea rădăcinii firului de păr;
- în uz extern este util pe zonele cu piele aspră, deshidratată, având efecte de regenerare și întinerire. Respectivele zone cutanate se masează cu o felie de fruct sau se aplică suc proaspăt și nu se clătește.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro