Ce putem trata cu infuzie de tarhon
Plantă puternic aromată, care-și trage originile din Mongolia și Siberia, tarhonul a fost introdus în Europa în secolul al XVI-lea.
Pentru prepararea infuziei se adaugă o linguriță de plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 15 minute, după care se strecoară și se consumă câte 2-3 căni zilnic.
Infuzia de tarhon este eficientă în caz de:
- ascită
- afecțiuni renale
- afecțiuni hepatice
- bronșită
- constipație
- insomnie
- atonie digestivă
- anorexie
- reumatism
- dureri de cap
- dureri dentare
- oboseală
- aerofagie
- balonare
- gastrite
- detoxifiere
- gută
- aerocolie
- flatulență
- colopatie spastică
- colită de fermentație
- retenție hidrică
- afecțiuni cardiace
- hipotonie gastrică
- hiposecreție gastrică.
Pentru tratarea afecțiunilor renale, hepatice și a ascitei, infuzia se va prepară folosind 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă.
*****
În compoziția chimică a tarhonului se găsesc uleiuri volatile, compuși aromatici, antioxidanți, minerale, vitaminele B1 și C, tanin, substanțe amare, iod, mucilagii, substanțe care îi dau plantei proprietăți carminative, diuretice, expectorante, calmante, digestive, aperitive, antiparazitare, antibacteriene, antispastice, antivirale, decongestive, antiinfecțioase, dezinfectante, antiinflamatoare și aromatizante.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro