Ce putem trata cu tinctură de verbină
Folosită de azteci, druizi, daci, egipteni, romani, persani și chinezi, verbina este una dintre cele mai vechi plante medicinale, utilizată și astăzi cu succes pentru tratarea a numeroase afecțiuni.
Pentru a prepara tinctura aveți nevoie de 20 linguri de pulbere de plantă (care se obține prin măcinarea plantei bine uscate cu ajutorul unei râșnițe de cafea), pe care le puneți într-un borcan din sticlă, peste care turnați 500ml de alcool de 50º. Închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat timp de 14 zile, la loc călduros, ferit însă de căldura directă a soarelui. Agitați borcanul de 3-4 ori pe zi.
La sfârșit se filtrează, iar lichidul limpede se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare.
Tinctura de verbină este îndeosebi eficientă în caz de:
- astenie (psihică, fizică) - se administrează 2 lingurițe cu tinctură dimineața;
- maladia Alzheimer, tulburări neurologice geriatrice (tulburări de memorie, de raționament, labilitate psihică) - se administrează câte 4 lingurițe cu tinctură zilnic, timp de 49 de zile, după care se face pauză 14 zile, și se reia. Se poate combina cu polenul de albine;
- insomnie - se administrează o linguriță cu tinctură cu 30 de minute înainte de culcare;
- deficit de lactație - se administrează câte 4 lingurițe de tinctură zilnic, fracționat;
- sindrom premenstrual - se administrează câte 3-4 lingurițe de tinctură zilnic, fracționat.
Consumul de verbină sub orice formă este contraindicat femeilor însărcinate. De asemenea, persoanele care suferă de afecțiuni cardiace nu vor consuma această plantă decât cu acordul și la recomandarea medicului specialist.
Supradozarea poate induce voma.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro