Ce puteți trata cu ceai de mesteacăn
Arbore cu o capacitate de adaptare impresionantă, mesteacănul este utilizat în medicina tradițională datorită efectelor sale diuretice, diaforetice, depurative, antiseptice, antibacteriene, antiinflamatorii, tonice etc.
Pentru a pregăti infuzia adăugați într-o cană cu apă fierbinte o lingură de plantă uscată (frunze, muguri), acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 10-15 minute, după care strecurați și consumați până la 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.
Între indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim:
- edeme
- nefrită
- litiază urinară
- litiază renală
- hipertensiune
- gută
- reumatism
- eczeme
- nivel mărit de colesterol
- febră tifoidă
- dermatite
- tifos exantematic
- răni superficiale
- stimulează creșterea părului
- iritații ale scalpului
- afecțiuni hepatice
- detoxifică organismul.
Femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume acest ceai.
Este important a nu se depăși dozele recomandate, deoarece supradozarea (peste 100g de frunze zilnic) poate cauza tulburări digestive, mesteacănul fiind toxic în aceste cantități.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro