Ce puteți trata cu ceai de rozmarin
Rozmarinul este o plantă aromatică ale cărei acțiuni antireumatismale, colagoge, antispastice, tonice, calmante și antitusive o transformă într-un aliat în lupta cu numeroase afecțiuni.
Pentru uz intern, ceaiul de rozmarin se prepară adăugând o linguriță de frunze și/sau inflorescențe la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute și se consumă. Se pot bea 2 căni pe zi.
Pentru uz extern se prepară un decoct din 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă, care se fierb pentru 5-10 minute la foc mic.
Între efectele terapeutice ale ceaiului de rozmarin amintim:
- stimulează sistemul imunitar,
- energizează organismul,
- accelerează tranzitul intestinal,
- încetinește procesul de îmbătrânire datorită efectului puternic antioxidant,
- calmează tulburările gastrice,
- contribuie la buna funcționare a ficatului,
- combate obezitatea,
- combate acneea,
- dezinfectează rănile și grăbește vindecarea acestora.
Consumul de ceai de rozmarin sau produse derivate care conțin cantități mari (capsule, ulei etc.) este contraindicat femeilor însărcinate.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro