Ce puteți trata cu ceai de sunătoare
Folosită în scop curativ încă de pe vremea Greciei antice, sunătoarea este o plantă care contribuie la vindecarea și ameliorarea unei game variate de boli.
În funcție de afecțiunile care se doresc a fi tratate, se prepară și ceaiul de sunătoare. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva rețete de ceaiuri și afecțiunile cărora le sunt adresate.
1. Două linguri de flori se adaugă într-o ceașcă cu apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 5 minute. Se consumă 3 cești zilnic, timp de 6 săptămâni. Ceaiul este eficient în caz de:
- insomnie
- stres
- boli digestive
- boli hepatice
- iritații ale pielii
- arsuri ale pielii
- depresie
- bilă leneșă (stimulează secreția de bilă)
- circulație sangvină deficitară (reglează circulația sangvină)
- previne boala Parkinson
- ajută tranzitul intestinal
- calmează durerile de burtă
- reglează dezechilibrele hormonale cauzate de menopauză
- favorizează performanțele intelectuale.
2. Într-o cană se adaugă o lingură de sunătoare uscată și mărunțită peste care se adaugă 200 ml de apă clocotită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat pentru 15-20 de minute, după care se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, neîndulcit. Este recomandat pentru cazurile de:
- dischinezie biliară
- enterocolită
- retenție de apă în organism
- gastrită hiperacidă
- ulcer gastric
- hepatite
- colită cronică
- colecistită
- afecțiuni dentare.
Consumul de sunătoare este contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează.
În timpul tratamentului cu sunătoare nu se vor consuma băuturi alcoolice și se va evita expunerea la soare, fie ea chiar și de scurtă durată.
De asemenea, este important să cereți acordul medicului înainte de a consuma ceai de sunătoare sau produse derivate dacă sunteți sub tratament medicamentos, deoarece sunătoarea interacționează cu o serie variată de medicamente.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro