Ce puteți trata cu ceai din coajă de rodie
Rodia este considerată, pe bună dreptate, un "superfruct" - având în vedere că un sigur fruct asigură 40% din necesarul zilnic de vitamina C, este bogat în acid folic și în vitaminele A și E.
Semințele sunt delicioase, dar nici cojile acestui fruct nu sunt de aruncat. Iată cum le puteți folosi, pentru a trata unele afecțiuni:
- Diaree - În 200ml de apă clocotită puneți 12g de pulbere din coajă uscată. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 30 de minute, după care amestecați și consumați jumătate din cantitate. Acoperiți din nou vasul și lasați să stea alte 30 de minute, după care amestecați și consumați.
- Paraziți intestinali - Puneți în 500ml de apă clocotită 50g de coji uscate și mărunțite. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 6 ore, după care puneți vasul pe foc, la fiert, la foc mic, până ce cantitatea de lichid scade la jumătate. Trageți apoi de pe foc, acoperiți vasul și lăsați la răcit. Când lichidul este călduț, se strecoară, iar întreaga cantitate de ceai se bea pe parcursul unei ore, cu înghițituri mici. După ce această oră se scurge, se ia un laxativ pentru a facilita eliminarea virmilor intestinali.
- Colită și ulcer gastric - Puneți în 200ml de apă clocotită 12g de pulbere din coajă de rodie. Acoperiți vasul și lăsați-l la infuzat timp de 30 de minute. Se administrează câte 4 linguri, de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, o zi da, una nu, timp de 7 zile. Se face apoi o pauză de 10 zile, după care se poate relua tratamentul.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro