Ce puteți trata cu ceai de cicoare
Utilizată în Egiptul Antic pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare şi renale, cicoarea are efecte tonice, coleretice, colagoge, laxative, diuretice, depurative, remineralizante, hipotensive, antianemice, hipoglicemiante etc.
Pentru a prepara infuzia puteți folosi întreaga plantă, uscată și mărunțită. Adăugați într-o cană cu apă fierbinte 2 lingurițe de plantă. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 15 minute, după care strecurați și consumați până la 3 căni pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă.
Între indicațiile terapeutice ale ceaiului amintim:
- hepatită
- icter
- congestie hepatică
- diskinezie biliară
- colecistopatii
- anorexie
- balonare
- digestie lentă
- constipație
- congestie splenică
- anemie
- gută
- obezitate, cură de slăbire.
Persoanele care suferă de gastrită hiperacidă, ulcer gastric, femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să consume acest ceai.
Supradozarea poate cauza alergii cutanate.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro