Ce puteți trata cu vin de ienupăr
Având proprietăți antiinfecțioase, diuretice, antiseptice, carminative, antitusive, depurative, diuretice, stomahice, stimulente și antispastice, ienupărul este una din plantele prețioase sănătății organismului.
Pentru a prepara vinul de ienupăr aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin roșu bio sau organic
- 50g de fructe
- 50ml de rachiu.
Fructele se spală bine și se zdrobesc ușor, după care se pun într-un borcan din sticlă, peste care se toarnă vinul și rachiul.
Borcanul se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 7-10 zile, după care amestecul se pune la fiert. Din momentul în care acesta a atins punctul de fierbere mai lăsați-l timp de 5-7 minute, la foc mic, după care trageți de pe foc și îl lăsați la răcit.
Când preparatul este complet răcit, îl transferați la loc în borcanul din sticlă, îl închideți ermetic și îl mai lăsați la macerat timp de alte 7 zile.
La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, închise ermetic, la loc răcoros.
Se administrează câte 50ml, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale.
Remediul este eficient în caz de:
- boli reumatismale
- gută
- tulburări renale
- ateroscleroză
- obezitate
- tulburări gastrice
- detoxifiere.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro