Cea mai simplă metodă de a marina somonul

Somonul este un pește bogat în acizi grași esențiali omega-3, substanță care este strâns legată de buna funcționare a sistemului nervos, a sistemului cardiovascular și de o bună dezvolare a organismului.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400-500 g de file de somon (ideal sălbatic)
  • 2 linguri cu piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri cu sare grunjoasă
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • o legătură cu mărar.

Spălați bine mărarul și zvântați-l. Acesta trebuie să fie uscat atunci când îl folosiți.

Somonul se spală bine și se îndepărtează excesul de apă cu ajutorul unor prosoape de bucătărie de hârtie, până se usucă.

Amestecați ingredientele și puneți jumătate din compoziție pe o folie de plastic alimentar, nivelând după mărimea bucății de somon. Așezați somonul deasupra patului de condimente, cu pielea în jos.

Turnați restul ingredientelor deasupra peștelui, nivelându-le pe toată suprafața, inclusiv pe margini. Puneți mărarul deasupra și împachetați somonul în folie alimentară de câteva ori, având grijă ca acesta să fie bine sigilat.

Puneți pachetul într-o farfurie și dați-o la frigider pentru 4 zile. Întoarceți peștele de pe o parte pe alta la fiecare 12 ore.

Scoateți apoi din frigider, îndepărtați condimentele și apa și tăiați în felii subțiri. Se consumă presărat cu mărar tocat fin, alături de salată.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie