Ceaiuri pentru tratarea bronșitei
Cele mai frecvente simptome ale bronșitei sunt edemul local, mucusul, tusea și respirația deficitară, care apar în urma inflamării căilor aeriene.
Pentru a atenua simptomele și a grăbi vindecarea, vă propunem astăzi trei metode naturale de tratament, respectiv:
- ceaiul de coada-calului – se prepară adăugând în jumătate de cană cu apă fierbinte 2 lingurițe de plantă uscată și mărunțită. Acoperiți vasul și lăsați la infuzat pentru 15 minute, după care strecurați și consumați 3 căni pe zi, timp de 14-21 de zile. Ceaiul este recomandat atât adulților, cât și copiilor;
- ceaiul de ciuboțica-cucului – se pregătește adăugând peste 2 lingurițe de flori uscate un sfert de cană cu apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă câte 3 astfel de ceaiuri zilnic până când simptomele se diminuează și dispar;
- ceaiul de lumânărică – se prepară adăugând peste 2 lingurițe de flori o jumătate de cană cu apă fierbinte. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se consumă câte un ceai zilnic, în fiecare dimineață, înainte de a vă ridica din pat.
Ceaiurile se pot completa cu suc proaspăt stors de lămâie și miere de albine naturală.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Salată cu pește
De ce este bine să mâncăm nuci caju
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro