Chifteluțe cu carne de pui

24 Septembrie 2018 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Carnea de pui este mai slabă decât cea de porc, fiind o alternativă la fel de gustoasă pentru iubitorii de chiftele - și mult mai sănătoasă.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un piept de pui
  • o ceapă de mărime medie
  • un cățel de usturoi
  • un cartof crud
  • un ardei gras mic roșu
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat cât mai mărunt
  • sare, piper, fulgi de chilli
  • o lingură cu semințe de in măcinate
  • o lingură cu tărâțe psillyum
  • 3 linguri cu apă rece.

Dați prin mașina de tocat carne sau puneți în robotul de bucătărie carnea de pui, ceapa, usturoiul, ardeiul gras și cartoful. Compoziția se asezonează cu sare, piper și fulgi de chilli, se adaugă semințele de in, pătrunjelul, tărâțea și apa.

Se omogenizează compoziția și se lasă pentru un sfert de oră după care, cu mâinile umezite, se dă formă chiftelelor - sferice, de mărimea unei nuci. Acestea se așază într-o tavă tapetată cu hârtie cu hârtie de copt. Dacă aveți un spray cu ulei de măsline, puteți pulveriza puțin peste ele.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 200ºC sau treapta înaltă la cuptoarele pe gaz, pentru aproximativ 35 de minute.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie