Chifteluțe cu carne la cuptor

Stil de viaţă

Chifteluțe cu carne la cuptor

Aperitiv românesc foarte popular, chiftelele sunt ușor de preparat, rețetele fiind numeroase.

Pentru a prepara rețeta de astăzi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 350 g de pulpă de porc
  • 150 g piept de porc (mai gras)
  • 3 fire de ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper, paprika, cimbru
  • 2 felii de pâine decojite, înmuiate în apă și stoarse bine.

Dați carnea și legumele prin mașina de tocat carne, adăugați condimentele și frământați compoziția pentru aproximativ 10 minute, pentru a o aera. Chiftele vor ieși astfel mai fragede și mai suculente.

Ungeți-vă apoi mâinile cu ulei și luați câte o lingură din compoziție, dând formă chiftelei (rotunde, ovale, plate etc.).

Puneți chiftele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 200ºC pentru 30-35 de minute, până când chiftelele sunt rumene deasupra.

Imediat ce le scoateți din cuptor, luați o pensulă și înmuiați-o în grăsimea lăsată în tavă, după care ungeți chifteluțele.

Poftă bună!

Citește despre: