Chifteluțe cu carne la cuptor
Aperitiv românesc foarte popular, chiftelele sunt ușor de preparat, rețetele fiind numeroase.
Pentru a prepara rețeta de astăzi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 350 g de pulpă de porc
- 150 g piept de porc (mai gras)
- 3 fire de ceapă verde
- 3 căței de usturoi
- sare, piper, paprika, cimbru
- 2 felii de pâine decojite, înmuiate în apă și stoarse bine.
Dați carnea și legumele prin mașina de tocat carne, adăugați condimentele și frământați compoziția pentru aproximativ 10 minute, pentru a o aera. Chiftele vor ieși astfel mai fragede și mai suculente.
Ungeți-vă apoi mâinile cu ulei și luați câte o lingură din compoziție, dând formă chiftelei (rotunde, ovale, plate etc.).
Puneți chiftele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dați tava la cuptorul preîncălzit la 200ºC pentru 30-35 de minute, până când chiftelele sunt rumene deasupra.
Imediat ce le scoateți din cuptor, luați o pensulă și înmuiați-o în grăsimea lăsată în tavă, după care ungeți chifteluțele.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro