Chifteluțe cu urdă și spanac
Urda este un produs care se obține din zerul din lapte de oaie, foarte bogat în proteine de calitate superioară și cu foarte puține grăsimi.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de urdă
- 100 g de parmezan ras mic
- un ou
- 600 g de spanac proaspăt
- sare și piper
- 3 linguri cu pesmet.
Spanacul se pune în apă clocotită și se lasă la fiert pentru 2-3 minute, după care se pune la scurs într-o sită. Când spanacul s-a răcit și este bine scurs, se stoarce bine și toacă mărunt.
Se amestecă apoi cu restul ingredientelor. Pasta astfel obținută trebuie să aibă o consistență cremoasă, nici foarte umedă, nici foarte uscată.
Se formează chiftele mici, care se aplatizează ușor și se dau prin pesmet. Chiftelele se pot prăji în ulei sau la cuptor, până când sunt rumene.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro