Cină ușoară cu piept de pui

Pentru a avea un somn odihnitor și o digestie sănătoasă, este recomandat ca ultima masă a zilei să nu fie luată mai târziu de ora 20.00, iar de la ora mesei până la ora de somn să treacă cel puțin trei ore.

Vă propunem astăzi o variantă de cină care se prepară simplu și care conține alimente ușor digerabile. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o bucată de piept de pui organic, de mărimea unei palme
  • 2 roșii potrivite ca mărime, tăiate felii sau cuburi
  • o ceapă roșie mică, tăiată solzișori
  • 4-5 frunze de salată verde tăiată fâșii
  • 1-2 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors
  • o lingură cu ulei de măsline presat la rece
  • 2-3 castraveți cornișon
  • o mână cu varză roșie tocată mărunt
  • sare și piper, după gust.

Pieptul de pui se unge cu un strop de ulei, se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie neaderentă sau grill, pe fiecare parte, pentru 3-4 minute sau până când devine ușor rumen.

Se transferă apoi pe o farfurie și se lasă pentru 10 minute.

Între timp, puneți într-un bol varza, salata, ceapa, castraveții, roșiile, uleiul și sucul de lămâie. Asezonați cu sare și amestecați ușor.

Tăiați fâșii sau cuburi pieptul de pui și puneți-l peste salată.

Consumați salata proaspătă, ca atare.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie