Cină ușoară cu piept de pui
Pentru a avea un somn odihnitor și o digestie sănătoasă, este recomandat ca ultima masă a zilei să nu fie luată mai târziu de ora 20.00, iar de la ora mesei până la ora de somn să treacă cel puțin trei ore.
Vă propunem astăzi o variantă de cină care se prepară simplu și care conține alimente ușor digerabile. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o bucată de piept de pui organic, de mărimea unei palme
- 2 roșii potrivite ca mărime, tăiate felii sau cuburi
- o ceapă roșie mică, tăiată solzișori
- 4-5 frunze de salată verde tăiată fâșii
- 1-2 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- 2-3 castraveți cornișon
- o mână cu varză roșie tocată mărunt
- sare și piper, după gust.
Pieptul de pui se unge cu un strop de ulei, se asezonează cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie neaderentă sau grill, pe fiecare parte, pentru 3-4 minute sau până când devine ușor rumen.
Se transferă apoi pe o farfurie și se lasă pentru 10 minute.
Între timp, puneți într-un bol varza, salata, ceapa, castraveții, roșiile, uleiul și sucul de lămâie. Asezonați cu sare și amestecați ușor.
Tăiați fâșii sau cuburi pieptul de pui și puneți-l peste salată.
Consumați salata proaspătă, ca atare.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro