Cinci remedii antiacneice

Stil de viaţă

Cinci remedii antiacneice

Acneea este o afecțiune a pielii care se caracterizează prin inflamarea foliculilor piloși și a glandelor sebacee, cauzele fiind variate, de la alimentația incorectă până la tulburări hormonale, digestive, administrarea unor medicamente, stresul, igiena necorespunzătoare etc.

Cel mai frecvent, apare în jurul vârstei de 14-16 ani și dispare, de regulă, după vârsta de 19 ani, fără a lăsa semne permanente.

Pentru a menține tenul curat, prevenind și minimalizând astfel apariția acneei, puteți încerca următoarele remedii cu efect astringent, emolient, hidratant, antibacterian, nutritiv și regenerant:

  1. se ia o roșie coaptă și se pasează, iar sucul și pulpa se aplică pe față cu ajutorul unei comprese. Se lasă să acționeze 15 minute, după care se clătește cu apă călduță;
  2. 2-3 frunze de varză se strivesc și se aplică pe față pentru 15 minute, după care se clătește cu apă călduță;
  3. 1-2 lingurițe de miere de albine se aplică pe fața curată pentru 30 de minute, după care se clătește cu apă călduță;
  4. se face o infuzie de ceai verde, iar când aceasta este călduță, se înmoaie o compresă sterilă și se aplică pe față pentru 15 minute;
  5. o linguriță de drojdie de bere se dizolvă în puțin suc de castravete și se adaugă o linguriță de miere. Se aplică pe față pentru 30 de minute, după care se clătește cu apă călduță.

Este recomandat a nu se sparge veziculele acneice, deoarece există riscul infectării lor, iar vindecarea ar putea lăsa cicatrici. De asemenea, mâinile trebuie spălate cât mai des și se evită atingerea feței.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: