Ciorbă de pui

Stil de viaţă

Ciorbă de pui

De cele mai multe ori, ciorbele ne scot din impas, mai ales atunci când avem puțin la dispoziție pentru a prepara o mâncare – mai ales că acestea pot fi gătite rapid, de obicei cu ceea ce avem deja în frigider sau în cămară.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2-3 pulpe de pui întregi
  • o ceapă mare tocată grosier
  • 2-3 fire de ceapă verde tocate grosier
  • 3 cartofi de mărime medie tăiați cuburi
  • 3 morcovi tăiați de 2-3 degete lungime
  • sare, după gust
  • o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
  • o rădăcină de păstârnac sau pătrunjel tocată grosier
  • o roșie tocată sau pasată.

Pulpele se pot lăsa întregi sau se tăie în jumătate.

Puneți într-o oală 2-2,5 litri de apă la fiert.

Între timp, rumeniți pulpele de pui într-o tigaie neaderentă, pe toate părțile, cât să prindă un pic de culoare, după care trageți tigaia de pe foc.

Când apa a început să fiarbă, adăugați ceapa și rădăcinoasele, dați focul la mic și lăsați să fiarbă până când legumele sunt moi.

Când legumele sunt pe jumătate fierte, adăugați pulpele de pui.

Când morcovul este moale, adăugați cartofii și lăsați să mai fiarbă până se înmoaie și ei, după care se adaugă roșia și se mai lasă la fiert încă 10 minute.

La sfârșit se adaugă ceapa verde, se asezonează cu sare și se mai dă în 2-3 clocote.

Mâncați ciorba caldă, ca atare, sau alături de ardei iuți.

Poftă bună!

Citește despre: