Ciorbă de vită cu suc de roșii

Bogată în fier, zinc, magneziu și vitamina B12, carnea de vită nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, consumată însă cu moderație.

Pentru a prepara această supă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 750 g de carne de vită (poate și cu os și cartilagii, dar puține) tăiate cubulețe
  • o legătură cu mărar tocat mărunt
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt
  • un ardei gras verde tocat cubulețe
  • un ardei gras galben sau portocaliu tocat cubulețe
  • un ardei gras roșu tocat cubulețe
  • 1.5 litri de supă clară de vită sau apă
  • 1 kg de roșii decojite, pasate sau 3 conserve de roșii în suc propriu
  • sare și piper
  • 3 cepe galbene mari tocate mărunt.

Într-o tigaie neaderentă încinsă puneți 3-4 linguri cu ulei de rapiță presat la rece și carnea de vită. Rumeniți carnea pe toate părțile până când este ușor rumenă, după care mutați-o într-o oală, fără uleiul din tigaie.

În uleiul rămas, căliți ceapa pentru 2-3 minute, după care transferați și ceapa peste carne.

Adăugați în oală supa de vită și ardeii grași și puneți vasul pe foc. Când amestecul dă în clocot, acoperiți vasul cu un capac, dați focul la mic și lăsați să fiarbă până ce carnea este bine pătrunsă.

Adăugați roșiile pasate și mai lăsați să fiarbă pentru 10-15 minute, la foc mic, din momentul în care dă din nou în clocot.

Asezonați cu sare și piper, adăugați verdeața tocată, amestecați și opriți focul.

Serviți ciorba caldă, alături de ardei iuți.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie