La cât timp după naștere se poate face molitfa și cum se procedează?

Întreabă preotul

La cât timp după naștere se poate face molitfa și cum se procedează?

    • La cât timp după naștere se poate face molitfa și cum se procedează?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Anamaria
întreabă:

Bună seara! La cât timp după naștere se poate face molitfa și cum se procedează? Vă mulțumesc! Doamne ajută!

oana a răspuns:
30 Octombrie 2018

Buna ziua si doamne ajuta parinte .Va rog sa imi spuneti si mie .. am nascut un inger de baiat acum 7 zile dar locuind in Anglia nu sunt foarte multe biserci ortodoxe din pacate iar cea mai apropiata este la o distanta maricica de noi ...ca sa chemam preotul de acolo la noi nu prea avem in momentul de fata prea mare posibilitate financiara ... molifta se poate face la 40 de zile la biserica ? atunci am vrea sa il si botezam .. va multumesc din suflet pentru raspuns ..Doamne ajuta

pr Andrei Atudori a răspuns:
1 Noiembrie 2018

Doamne ajută!

Oana, nu doar că se poate ci chiar trebuie făcută la biserică. Se face acasă numai în situații excepționale!

Prin urmare, vorbiți cu părintele de la biserica în care vreți să faceți botezul ca înainte de slujba botezului să vă citească și molitfa de 40 de zile. 

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

pr. Andrei

Teodora anghel a răspuns:
13 Noiembrie 2018

Bebelușul meu de 1 luna se trezește țipând, tresare în somn, plânge în somn și se sperie, de ce? I am legat o brățară sfințită de manuta ii spun tatăl nostru mereu și o închin dar tot se mai întâmplă..

pr Andrei Atudori a răspuns:
13 Noiembrie 2018

Doamne ajută!

Mulți bebeluși trec prin astfel de episoade și nu cred că trebuie să vă îngrijorați. La o lună încă se adaptează la lumea în care a venit!

Dacă încă nu e botezată să știți că botezul o va ajuta în acest sens. După botez duceți-o la împărtășit. Nu brățara o ocrotește (atenție să nu cădeți în superstiții) ci harul și puterea lui Dumnezeu ce vin asupra ei prin Tainele și slujbele Bisericii împreunate cu rugăciunile dumneavoastră!

Rugați-vă și sfântului al cărui nume îl poartă!

Să vă trăiască și să vă bucurați de ea!

pr. Andrei 

pr. Andrei 

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: