Copănele cu legume, la cuptor
Fragede și aromate, aceste pulpe pregătite la cuptor nu vă vor răpi prea mult timp pentru a le supraveghea sau prepara, putându-vă astfel îndrepta atenția spre familie.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 copănele de pui
- 6 felii subțiri de bacon
- o ceapă galbenă tăiată solzișori sau partea albă a unui praz tăiată rondele
- 3-4 morcovi tăiați rondele
- 1-2 căpățâni de usturoi curățate
- 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- sare și piper
- paprika dulce
- turmeric pudră
- oregano.
Ceapa, morcovul și usturoiul se pun într-o tavă de yena. Se asezonează cu sare și piper și se stropesc cu uleiul de rapiță.
Amestecați ușor legumele, iar deasupra puneți copănelele înfășurate în câte o felie de bacon.
Asezonați fiecare pulpă cu paprika, turmeric și oregano.
Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC sau treapta medie spre înaltă la cuptoarele pe gaz, pentru aproximativ o oră.
Înlăturați apoi folia, verificați dacă legumele sunt bine pătrunse. Dacă acestea nu sunt moi, acoperiți din nou tava și mai lăsați-o la cuptor încă 15-20 de minute.
Când legumele sunt bine pătrunse, se îndepărtează de tot folia de aluminiu, pulpele se stropesc cu sucul lăsat în tavă și se mai pune la cuptor pentru încă 15-20 minute sau până când baconul este ușor rumen.
Pulpele se servesc calde, alături de 2-3 linguri din legumele coapte.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro