Copănele cu legume, la cuptor

Stil de viaţă

Copănele cu legume, la cuptor

    • Copănele cu legume, la cuptor
      Copănele cu legume, la cuptor

      Copănele cu legume, la cuptor

Fragede și aromate, aceste pulpe pregătite la cuptor nu vă vor răpi prea mult timp pentru a le supraveghea sau prepara, putându-vă astfel îndrepta atenția spre familie.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 copănele de pui
  • 6 felii subțiri de bacon
  • o ceapă galbenă tăiată solzișori sau partea albă a unui praz tăiată rondele
  • 3-4 morcovi tăiați rondele
  • 1-2 căpățâni de usturoi curățate
  • 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • sare și piper
  • paprika dulce
  • turmeric pudră
  • oregano.

Ceapa, morcovul și usturoiul se pun într-o tavă de yena. Se asezonează cu sare și piper și se stropesc cu uleiul de rapiță.

Amestecați ușor legumele, iar deasupra puneți copănelele înfășurate în câte o felie de bacon.

Asezonați fiecare pulpă cu paprika, turmeric și oregano.

Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC sau treapta medie spre înaltă la cuptoarele pe gaz, pentru aproximativ o oră.

Înlăturați apoi folia, verificați dacă legumele sunt bine pătrunse. Dacă acestea nu sunt moi, acoperiți din nou tava și mai lăsați-o la cuptor încă 15-20 de minute.

Când legumele sunt bine pătrunse, se îndepărtează de tot folia de aluminiu, pulpele se stropesc cu sucul lăsat în tavă și se mai pune la cuptor pentru încă 15-20 minute sau până când baconul este ușor rumen.

Pulpele se servesc calde, alături de 2-3 linguri din legumele coapte.

Poftă bună!

Citește despre: