Copănele cu legume, la cuptor

Stil de viaţă

Copănele cu legume, la cuptor

Fragede și aromate, aceste pulpe pregătite la cuptor nu vă vor răpi prea mult timp pentru a le supraveghea sau prepara, putându-vă astfel îndrepta atenția spre familie.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 6 copănele de pui
  • 6 felii subțiri de bacon
  • o ceapă galbenă tăiată solzișori sau partea albă a unui praz tăiată rondele
  • 3-4 morcovi tăiați rondele
  • 1-2 căpățâni de usturoi curățate
  • 3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • sare și piper
  • paprika dulce
  • turmeric pudră
  • oregano.

Ceapa, morcovul și usturoiul se pun într-o tavă de yena. Se asezonează cu sare și piper și se stropesc cu uleiul de rapiță.

Amestecați ușor legumele, iar deasupra puneți copănelele înfășurate în câte o felie de bacon.

Asezonați fiecare pulpă cu paprika, turmeric și oregano.

Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC sau treapta medie spre înaltă la cuptoarele pe gaz, pentru aproximativ o oră.

Înlăturați apoi folia, verificați dacă legumele sunt bine pătrunse. Dacă acestea nu sunt moi, acoperiți din nou tava și mai lăsați-o la cuptor încă 15-20 de minute.

Când legumele sunt bine pătrunse, se îndepărtează de tot folia de aluminiu, pulpele se stropesc cu sucul lăsat în tavă și se mai pune la cuptor pentru încă 15-20 minute sau până când baconul este ușor rumen.

Pulpele se servesc calde, alături de 2-3 linguri din legumele coapte.

Poftă bună!

Citește despre: