Cremă de urdă cu busuioc

Stil de viaţă

Cremă de urdă cu busuioc

Bogată în proteine și foarte săracă în grăsimi, urda este cea mai sănătoasă brânză pe care o putem consuma pentru a furniza organismului nutrienți valoroși precum aminoacizi, proteine ușor digerabile, calciu, potasiu și vitamine din complexul B.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300-400 g de urdă
  • frunze mari de busuioc, proaspăt culese
  • 2-3 roșii de grădină
  • o lingură cu smântână groasă (opțional)
  • o lingură mare cu iaurt fără zahăr
  • 1-2 linguri cu brânză de vaci grasă (opțional)
  • sare, după gust.

Ideal este să folosiți urdă moale și cremoasă; popular i se mai spune și „caimac (de urdă)”.

Dacă însă aveți urdă ceva mai uscată, adăugați smântână, iaurt sau brânză de vaci și amestecați, folosindu-vă de un tel. Tot acum este bine să adăugați și sarea.

Frunzele de busuioc le puteți lăsa întregi sau le puteți toca, după preferințe.

Crema de brânză se consumă alături de roșii și/ sau pâine din grâu dur.

Poftă bună!

Citește despre: