Cremă de urdă cu busuioc
Bogată în proteine și foarte săracă în grăsimi, urda este cea mai sănătoasă brânză pe care o putem consuma pentru a furniza organismului nutrienți valoroși precum aminoacizi, proteine ușor digerabile, calciu, potasiu și vitamine din complexul B.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300-400 g de urdă
- frunze mari de busuioc, proaspăt culese
- 2-3 roșii de grădină
- o lingură cu smântână groasă (opțional)
- o lingură mare cu iaurt fără zahăr
- 1-2 linguri cu brânză de vaci grasă (opțional)
- sare, după gust.
Ideal este să folosiți urdă moale și cremoasă; popular i se mai spune și „caimac (de urdă)”.
Dacă însă aveți urdă ceva mai uscată, adăugați smântână, iaurt sau brânză de vaci și amestecați, folosindu-vă de un tel. Tot acum este bine să adăugați și sarea.
Frunzele de busuioc le puteți lăsa întregi sau le puteți toca, după preferințe.
Crema de brânză se consumă alături de roșii și/ sau pâine din grâu dur.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro