Toate se împlinesc la vremea potrivită pentru tinerii care ştiu să aştepte

Să termini învăţătura şi după aceea vei hotărî încotro să-ţi îndrepţi calea vieţii. În plus, în timpul studiilor te vei maturiza. Nu uita că părintele duhovnicesc nu trebuie să gândească în locul tău, ci numai blagosloveşte cele aduse de tine la binecuvântare. Înainte de a-l întreba pe părintele duhovnicesc, trebuie să fie consultată mama.

Să ştii că nici în căsătorie, nici în mănăstire nu poţi să pleci fără binecuvântarea părintească.

Binecuvântarea părintească întăreşte casele copiilor. Mama nu îţi interzice să mergi în mănăstire, ci doar te roagă să termini lucrul început şi la care te-a binecuvântat deja Dumnezeu. Să-ţi ceri iertare de la mămica şi să ştii că eşti vinovată faţă de ea. Ţine minte că toate se împlinesc la vremea potrivită pentru cei care ştiu să aştepte. Să termini învăţătura şi după aceea vei hotărî încotro să-ţi îndrepţi calea vieţii. În plus, în timpul studiilor te vei maturiza.

Nu uita că părintele duhovnicesc nu trebuie să gândească în locul tău, ci numai blagosloveşte cele aduse de tine la binecuvântare. Înainte de a-l întreba pe părintele duhovnicesc, trebuie să fie consultată mama.

(Arhimandritul Ioan Krestiankin, Povăţuiri pe drumul Crucii, Editura de Suflet, Bucureşti, 2013, p. 163)

De la același autor

Ultimele din categorie