Crochete cu brânză
Brânzeturile sunt o sursă importantă de calciu pentru organism. Însă acestea, cu excepția urdei, sunt recomandate a se consuma cu moderație, din cauza conținutului mare de grăsimi.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 600 g de brânză de vaci proaspătă sau urdă
- o legătură de ceapă verde
- 150 g șuncă de calitate superioară
- 100 g de telemea de capră
- 50 g de smântână 12%
- 100 g de făină
- 3 ouă
- 100 g de pesmet
- 400 ml de ulei
- 400 ml roșii tocate în suc propriu
- o lingură cu busuioc uscat
- 3 căței de usturoi
- 5-6 frunze de busuioc proaspăt
- sare și piper.
Roșiile împreună cu busuiocul uscat, un strop de sare și piper se pun la fiert, la foc mic, amestecând ocazional. Se lasă până când amestecul capătă consistența unui sos gros.
Ceapa se toacă mărunt și se pune într-un bol. Se adaugă șunca tocată cubulețe, brânza de vaci, smântâna, telemeaua sfărâmată mic sau dată pe răzătoare. Se amestecă bine, se asezonează cu sare și piper și se se formează crochetele rotunde sau alungite. Se dau prin făină, ou, pesmet, apoi iarăși ou și pesmet.
Se prăjesc în ulei bine încins, până când se rumenesc. Se scot apoi pe un șervet de bucătărie absorbant. Se servesc alături de paste integrale, orez, salată și/ sau sosul de roșii în care ați omogenizat busuiocul proaspăt tocat mărunt.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro