Cum avem grijă de fericirea copiilor noștri?

Creşterea copiilor

Cum avem grijă de fericirea copiilor noștri?

    • fetiță în leagăn
      Cum avem grijă de fericirea copiilor noștri? / Foto: Oana Nechifor

      Cum avem grijă de fericirea copiilor noștri? / Foto: Oana Nechifor

De ce trebuie să ne grăbim să umplem inima copilului cu lumină și bunătate chiar din pruncie? Pentru că în copilărie întâlnim, firesc, încrederea, simplitatea, blândețea, înduioșarea, mila, puterea imaginației, lipsa durității și a împietririi.

Când trebuie să înceapă părinții să lucreze asupra copilului?

Despre aceasta, Părintele Alexandr Elceaninov spune: „De ce sunt importante impresiile din copilărie? De ce trebuie să ne grăbim să umplem inima copilului cu lumină și bunătate chiar din pruncie? În copilărie întâlnim încrederea, simplitatea, blândețea, înduioșarea, mila, puterea imaginației, lipsa durității și a împietririi. Toate acestea formează terenul în care cele semănate dau roade de 30, 60 și de o sută de ori mai multe. Iar când, mai târziu, sufletul se va învârtoșa și se va înăspri, cele primite în copilărie vor putea să-l curețe și să-l mântuiască. De aceea este bine să ținem copilul cât mai aproape de Biserică; aceasta îi va umple sufletul întrega viață”.

(Nikolai Evgrafovici Pestov, Cum să ne creștem copii. Calea spre desăvârșita bucurie, traducere din limba rusă de Lucia Ciornea, Editura Sophia, București, 2005, pp. 29-30)