Cum pot scăpa de rușinea de a mărturisi păcatele?
Sunt tânăr, dar îmi este ruşine de mine şi de păcatele mele, îmi este ruşine să le împărtăşesc părinţilor noștri din localitate. O ultimă dată la spovedanie am fost acum 2-3 ani, dar nici atunci nu am mărturisit totul. Ce pot să fac, cum să trec acest prag al ruşinii, mândriei din mintea mea şi din inima mea întunecată?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
E bine să vorbești despre alții atunci când te spovedești?
Pot să mă spovedesc la telefon?
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Frate Bogdan, rușinea de a nu-ți spovedi complet păcatele, spunea Sfântul Antonie cel Mare, că este lucrarea diavolului. Ne ia rușinea ca să putem păcătui și, apoi, ne-o dă înapoi când mergem la spovedit ca să simțim cât mai intens rușine pentru cele săvârșite și astfel să nu ne mărturisim complet.
Învățătura Bisericii ne spune că doar păcatele mărturisite sunt iertate. Ascunzând anumite scăderi, preotul, neștiindu-le îți dă dezlegare și, astfel, te apropii de Sfântul Potir, osândindu-te.
Așa că, roagă-te Domnului să te ajute pentru a-ți învinge această neputință.
Cu bune doriri, pr. Mihail