Cum putem dobândi pocăința?

Întreabă preotul

Cum putem dobândi pocăința?

    • Cum putem dobândi pocăința?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Natalia
întreabă:

Deși încerc să îmi cercetez cât mai bine păcatele, le spovedesc fără părere de rău și fără să simt nimc, chiar dacă știu că nu am făcut bine și încerc să nu le mai repet. După spovedanie mă simt deopotrivă ușurată, dar totodată încărcată, fiindcă nu le-am mărturisit cu pocaință. Ce pot face ca să am mai multă simțire la spovedanie?

19 Februarie 2016

Soră Natalia, pocăința nu reprezintă doar penitență, mâhnire ori frica de osândire, ci mult mai mult: o schimbare profundă, radicală, a felului de a fi, de a gândi și de a viețui; lupta cu păcatul prin înfrângerea tentațiilor și clădirea unui nou început al vieții interioare, reflectat într-o existență bineplăcută lui Dumnezeu.

Pocăința ne ajută să omorâm păcatul, să ne reînviem sufletul; din întuneric, face lumină, spală ochii sufletești, stăpânește peste firea cea neputincioasă și înfrânează patimile.

Având în vedere toate acestea, să te rogi mai mult Mântuitorului Hristos să-ți dea starea, simțirea necesară pentru a te ajuta să-ți mărturisești păcatele cu deplină pocăință.

Cu bune doriri,

pr. Mihail

Irina_rina27 a răspuns:
19 August 2016

Exact asa mi se intampla si mie..rational imi dau seama de gravittea pacatelor mele si imi doresc sa le elimin, dar ma doboara asa o ....nesimtire sa o numesc, o raceala a sufletului si simtirii...nu pot simti durere si parere adevarata de rau pentru patimile si pacatele mele. Dar sa ne rugam bunului Dumnezeu si Maicii Domnului ca se va milostivi de noi si vom avea lacrimi pana in sfarsit...

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: