Cum puteți trata cârceii și crampele musculare

Stil de viaţă

Cum puteți trata cârceii și crampele musculare

  • Cum puteți trata cârceii și crampele musculare
   Cum puteți trata cârceii și crampele musculare

   Cum puteți trata cârceii și crampele musculare

Cârceii apar în urma unui dezechilibru intern de apă și sare, ca urmare a unui efort fizic intens, atunci când nu se consumă suficiente lichide, când alimentația nu este echilibrată sau în urma administrării unor medicamente.

Pentru a restabili aportul de minerale necesar organismului, vă propunem astăzi trei variante pline de nutrienți care, totodată, previn și decalcifierea.

 • Laptele de migdale - este un produs al celor mai sănătoase oleaginoase, care aduc organismului un conținut important de nutrienți, care conferă energie și protejează împotriva bolilor. Pentru a prepara acest lapte puteți consulta rețeta noastră aici. Se consumă 2 pahare zilnic.
 • Cura cu semințe de susan - se ține pe o perioadă de 30 de zile și conține de 4 ori mai mult calciu decât laptele, toți aminoacizii esențiali, vitamine și minerale. Pentru a ține acestă cură aveți nevoie de 6 linguri cu făină de semințe de susan (o puteți obține prin măcinarea semințelor cu o râșniță de cafea), 2 linguri cu miere de albine, jumătate de lingură cu suc proaspăt stors de lămâie, 2 linguri cu miez de semințe de floarea-soarelui crude. Puneți toate ingredientele într-un mojar și pasați, până obțineți o cremă consistentă, omogenă. Se consumă 5 linguri pe zi. După primele 30 de zile de cură se face o pauză de 14 zile, după care se poate relua, la nevoie.
 • Ovăzul - este cereala care conține cel mai mult calciu. Puteți consuma ovăz sub formă de fulgi, la micul-dejun.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: