Trei ceaiuri care alungă crampele stomacale
Deși au diferite cauze, crampele stomacale s-au dovedit a fi sensibile la unele combinații de plante.
Vă propunem astăzi trei combinații de ceaiuri care au efect antispastic și calmant.
Faceți un amestec din 50g de coada-calului, 25g de rădăcină de pătrunjel de câmp, 40g de talpa-gâștii, 7,5g de flori de nalbă de pădure și 7,5g de toporași. Într-un litru cu apă clocotită puneți 3 linguri din amestecul de plante preparat anterior, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Strecurați și consumați întreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile. Cura durează timp de 21 de zile.
Preparați un amestec din 60g de coada-calului, 60g de schinel (Cnicus benedictus), 60g de sunătoare, 15g de anason și 15g de lichen de piatră. Într-un litru de apă clocotită adăugați 3 linguri din acest amestec, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Strecurați și consumați ceaiul pe parcursul unei zile. Cura durează timp de 30 de zile.
Amestecați 35g de flori de mușețel, 30g de lemn-dulce, 30g de turiță-mare și 60g de coada-racului. Într-un litru de apă clocotită adăugați 3 linguri din acest amestec, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Împărțiți infuzia în 5 doze. Înainte de a consuma una dintre porții, adăugați câte o linguriță de argilă albă, omogenizați și consumați cu înghițituri mici. Întreaga cantitate de ceai se bea pe parcursul unei zile, împreună cu 5 lingurițe de argilă albă.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro