Cura cu cătină și miere pentru stimularea imunității
Cătina este un arbust care crește spontan în zonele de litoral și de munte ale cărui fructe sunt bogate în vitamina C, fiind folosite în scopuri terapeutice de sute de ani.
Fructele de cătină conțin vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C, E, F, D, K, P, potasiu, calciu, fier, magneziu, sodiu, seleniu, aminoacizi esențiali, betacroten, acizi grași nesaturați, acizi organici, licopen, molibden, proteine, fitohormoni, flavonoide, steroli, zaharuri, celuloză, ulei.
Cătina are proprietăți antiinflamatoare, imunostimulatoare, anticancerigene, cicatrizante, antibacteriene, antibiotice, astringente, antiîmbătrânire, antioxidante.
Pentru pregătirea curei aveți nevoie de 1 borcan din sticlă, 500 g de fructe și 800 g de miere. Fructele se spală bine și se pun în borcan, apoi se adaugă mierea, se amestecă cu o lingură de lemn și se lasă la macerat timp de 10 zile, la rece (la frigider). Se administrează câte o lingură de produs în fiecare dimineață, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de masă, pentru cel puțin 45 de zile.
O altă variantă este să consumați câte 20-30 de fructe zilnic sau câte 3-4 linguri de suc proaspăt de cătină.
Remediul este eficient și în cazul persoanelor anemice sau care suferă de afecțiuni hepatice.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro