Cura cu lăptișor de matcă pentru întreținerea sănătății

Stil de viaţă

Cura cu lăptișor de matcă pentru întreținerea sănătății

Lăptișorul de matcă este bogat în nutrienți indispensabili organismului și ajută la buna funcționare a acestuia, dar și la tratarea unor afecțiuni precum colesterolul crescut, oboseala cronică, infertilitatea, boala Alzheimer, Parkinson, scleroza multiplă, osteoporoza, dependența de droguri, hepatita, depresia, anxietatea, miopia, anemia, cancerul, demența senilă, sindromul de post-menopauză, gripa, infecțiile, infarctul miocardic, fracturile, reumatismul, avortul spontan, menopauza prematură, diabetul de tip 2, degenerescența maculară, arteroscleroza sau stresul.

O cură cu lăptișor de matcă cu scop profilactic se efectuează bianual, de preferat primăvara și toamna, timp de 45 - 60 de zile. Se poate folosi orice formă a produsului.

Pentru adulții fără probleme de sănătate majore, cura presupune administrarea zilnică a 1g de lăptișor de matcă. Pentru a putea beneficia de efectele maxime ale tratamentului, produsul se va administra cu 20 - 30 de minute înainte de micul dejun, ținându-se în gură cât mai mult posibil, de preferat, sublingual.

Persoanele vârstnice pot ține acestă cură timp de 5-10 zile pe lună.

Unii specialiști recomandă ca în cazul fetelor să nu se administreaze celor care au o vârstă mai mică de 12 ani, pentru că hormonii din compoziția produsului pot provoca dereglări hormonale; doza pentru vârsta de peste 12 ani fiind de 0.2-0.5g pe zi.

Pentru băieți, se poate administra lăptișor de matcă începând cu vârsta de 10 ani, doza recomandată fiind de 0.2g pe zi. Doza nu se crește până la vârsta de 16 ani.

Se evită administrarea seara, pentru că produsul este un energizant natural.

Administrarea de lăptișor de matcă este contraindicat persoanelor care suferă de astm bronșic, femeilor însărcinate sau care alăptează, celor care au alergie la polen sau alte produse apicole, eczeme recidivante sau boala Addison.

În caz că apar reacții adverse în timpul administrării, tratamentul trebuie întrerupt imediat. Acestea pot include rinită, lăcrimare, prurit, vomă, colită hemoragică, diaree, intoxicații.

NOTĂ: Deoarece administrarea în cazul copiilor poate ridica sau crea probleme de sănătate, este bine să consultați medicul specialist (pediatru) înainte de administrarea oricărui tratament pe bază de lăptișor de matcă copilului dumneavoastră, informându-l asupra motivelor care vă determină să recurgeți la această metodă.

*****

Lăptișorul de matcă este nutritiv, antiviral, antibiotic cu spectru larg, crește durata de viață prin ameliorarea calității multiplicării celulare, crește pofta de mâncare, anabolizant natural, afrodisiac, energizant, vitaminizant, antidepresiv, scade nivelul tri-iodo-tironinei, stimulează secreția gonadotrofinelor, crește secreția de luteină și progesteron, stimulează glandele suprarenale, crește cortizolemia, crește testosteronemia, micșorează mărimea prostatei și testiculelor, scade greutatea ficatului, crește raportul albumine/globuline, scade activitatea adenozintrifosfatazei, crește consumul de oxigen al celulelor, antiinflamator, depurativ, scade greutatea rinichilor, crește greutatea globală a corpului, vasodilatator, antiaterosclerotic, hematopoietic (eritrocite, leucocite, trombocite), imunoreglator, scade multiplicarea tumorilor cu creștere lentă, normalizează secreția de sebum, stimulează regenerarea celulelor epiteliale, antibacterian și antiviral local.

În compoziția lăptișorului de matcă regăsim 66,05% apa, 12,34% proteine, 12,43% zaharuri (glucoză și fructoză), 5,46% lipide, 0,92% substanțe anorganice și 2,80% substanțe neidentificate. Toate acestea reprezintă proteine (albumine și globuline), 18 aminoacizi, dintre care 8 esențiali vieții (valina, leucina, izoleucina, treonina, metionina, fenilalanina, triptofanul, lizina), fructoză, glucoză, acizi grași saturați, acid pantotenic (combate efectele stresului şi revigorează organismul), piridoxină (combate anemia), vitaminele A, complexul de vitamine B, C, D şi E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf, magneziu, zinc, sodiu, cobalt, crom, bismut, argint, aur), enzime, coenzime, acizi nucleici, nucleotide libere, proteine, lipide, glucide, vitamine, hormoni, enzime, minerale, substanțe cu efecte antibiotice și antivirale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: