Cura cu suc de pere pentru energizare

Stil de viaţă

Cura cu suc de pere pentru energizare

Perele sunt bogate în vitamina C și fibre, nu conțin grăsimi saturate sau colesterol, fiind recomandate în cazurile de astenie intelectuală, convalescență, constipație sau imunitate scăzută.

Perele sunt hipoalergenice, conțin fibre, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E,  minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, sodiu, sulf, bor, cupru, fosfor, potasiu), pectină, acid hidroxicinamic (previne cancerul de stomac și cel pulmonar), quercitină.

Cura cu suc de pere presupune consumul zilnic a 1.5 litri de suc proaspăt preparat. Deoarece sucul oxidează foarte repede, acesta trebuie preparat și consumat în reprize, cu 20-30 de minute înainte de masă, timp de 7-30 zile.

Pe perioada curei este recomandat a se exclude din dietă carnea, zahărul, alimentele care conțin aditivi alimentari, conservanți, băuturile alcoolice și cele carbogazoase. Se consumă fructe și legume cât mai multe, neprelucrate termic, sau doar suc pentru o perioadă de câteva zile, simplu, sau în amestec cu orice alt suc de fructe.

De asemenea, la prepararea sucului nu se folosesc părțile lovite ale fructului, fructele deshidratate, stricate, fermentate, necoapte; fructele se spală foarte bine, în mai multe ape. Se folosesc fructe bio sau organice, iar la manipulare se evită vasele din aluminiu.

Pe lângă efectele revigorante ale acestei cure, sucul de pere este benefic și în cazul tumorilor, chisturilor ovariene, psoriazisului, tromboflebitei, reumatismului cronic degenerativ, alergiilor, oboselii, anemiei, gutei, virozelor respiratorii, infecțiilor urinare, curelor de slăbire, tuberculozei, imunității scăzute.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: