Cum fac din inima mea casă pentru Hristos?

Cine este mai fericit decât oamenii cu inimă curată? Și de ce bunuri pot să rămână lipsiți? Nu se găsesc toate darurile și harismele Sfântului Duh în fericitele lor suflete? De ce mai au nevoie? De nimic, cu adevărat, de nimic! Pentru că îl au în inima lor pe Însuși Dumnezeu!

Nimic nu este mai de preț decât o inimă curată, pentru că o astfel de inimă devine tron al lui Hristos. Și ce este mai plin de slavă decât tronul lui Dumnezeu? Cu siguranță că nimic. Dumnezeu spune despre cei cu inima curată: „Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu”.

Așadar, cine este mai fericit decât acești oameni? Și de ce bunuri pot să rămână lipsiți? Nu se găsesc toate darurile și harismele Sfântului Duh în fericitele lor suflete? De ce mai au nevoie? De nimic, cu adevărat, de nimic! Pentru că îl au în inima lor pe Însuși Dumnezeu!

(Sfântul Nectarie al Pentapolei, Învățături, traducere din timba greacă de Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos, București, 2009, p. 6)

De la același autor

Ultimele din categorie