Dumnezeu răsplătește tuturor încă din această viață

Pentru un astfel de creștin drept, „puternică pe pământ va fi sămânța lui” – adică în viața aceasta și „neamul” acestor creștini drepți „se va binecuvânta. Măreție și bogăție în casa lui, și dreptatea lui rămâne în veacul veacului. Întru pomenire veșnică va fi dreptul; de auzul rău nu se va teme” (Psalmul 111, 1-3; 6).

Dumnezeu răsplătește drept – în viitor – celor ce au trăit cu dreptate și I-au plăcut Lui. Iar despre modul minunat în care sunt binecuvântați și în viața aceasta să ascultăm cu atenție și să ne dorim și noi să primim o asemenea binecuvântare de la Domnul: „Fericit bărbatul care se teme de Domnul; întru poruncile Lui va voi foarte”. Acesta este cel care iubește din tot sufletul poruncile Dumnezeului său, care nu sunt altele decât numai dreptatea, bunătatea, milostenia și dragostea nefățarnică pentru Dumnezeu.

Pentru un astfel de creștin drept, „puternică pe pământ va fi sămânța lui” – adică în viața aceasta și „neamul” acestor creștini drepți „se va binecuvânta. Măreție și bogăție în casa lui, și dreptatea lui rămâne în veacul veacului. Întru pomenire veșnică va fi dreptul; de auzul rău nu se va teme” (Psalmul 111, 1-3; 6).

Ce poate fi mai fericit decât această binecuvântare și mai de dorit pentru noi, cei care suntem într-adevăr evlavioși și care Îl iubim pe Domnul nostru Iisus Hristos Care spune: „Dacă-Mi slujește cineva, să-Mi urmeze, și unde sunt Eu, acolo va fi și slujitorul Meu” (Ioan 12, 26)? Dreptul care se teme de Domnul, nu se teme să audă glasul care grăiește: „Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic” (Matei 25, 41), ci dimpotrivă, aude: „Bine, slugă bună și credincioasă, peste puține ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului tău” (Matei 25, 21).

(Sfântul Maxim GreculViața și cuvinte de folos, Editura Bunavestire, Galați, 2002, p. 91)

De la același autor

Ultimele din categorie