Moartea, o revenire în patria părintească

Se teme oare un ostaș atunci când i se termină perioada de serviciu militar și i se spune că este liber și că se poate duce acasă?

Teama de moarte poate veni asupra voastră. Și cu siguranță că va veni. Să vă așteptați la aceasta, dar să nu vă temeți câtuși de puțin. Ce însemnă moartea pentru noi, creștinii? O revenire în patria părintească; în strălucitorul palat al cerescului Părinte: Ne vom teme noi oare de ceva bun? Se teme oare un ostaș atunci când i se termină perioada de serviciu militar și i se spune că este liber și că se poate duce acasă? De ce să ne temem, în loc de a ne bucura? Un ostaș slujește o perioadă de timp mai scurtă, iar altul una mai lungă, dar fiecare dintre ei este fericit să scape din capcană și de pe câmpul de luptă și să se întoarcă acasă. Tot așa se întâmplă și cu noi, în această viață, unii pentru o viață mai scurtă, iar alții pentru o viață mai lungă. Dar noi toți trebuie să murim mai devreme sau mai târziu. Iar prin moarte trebuie să ne întoarcem cu toții la cerescul nostru Părinte, Care ne-a creat și ne-a adus în lumea aceasta, de parcă ne-ar fi trimis la război, astfel încât El să ne poată aștepta și primi în părinteasca și dulcea Sa îmbrățișare și pentru ca astfel să nu ne mai putem vreodată despărți de El. (Sfântul Nicolae Velimirovici)

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Sfântul Justin PopoviciLupta pentru credință și alte scrieri, traducere de prof. Paul Bălan, Editura Rotonda, Pitești, 2011, p. 52)

De la același autor

Ultimele din categorie