Skip to main content
Meniu
LIVE
23
Căutare
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Nou pe site
Acatiste
Paraclise
Canoane
Rugăciuni
Predici
Mănăstiri și biserici
Minuni - Vindecări - Vedenii
Mântuitorul nostru Iisus Hristos
Maica Domnului
Sfintele Paști
Crăciun
Persecuția creștinilor
Liturgică
Iconografie
Părinți duhovnicești
Maici cu viață duhovnicească
Main navigation
LIVE
23
Căutare
Legături rapide
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Nou pe site
Acatiste
Paraclise
Canoane
Rugăciuni
Predici
Mântuitorul nostru Iisus Hristos
Maica Domnului
Sfintele Paști
Crăciun
Persecuția creștinilor
Liturgică
Părinți duhovnicești
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Biblia Ortodoxă
Calendar ortodox
Rugăciuni
Viaţa Bisericii
Editorialiștii Bisericii
Cuvântul ierarhului
Puncte de vedere
Reflecții
Minuni - Vindecări - Vedenii
Locuri de pelerinaj
Catehism
Documentar
Interviu
Reportaj
Familie
Creşterea copiilor
Căsătorie
Stil de viaţă
Cuvinte duhovniceşti
Întreabă preotul
Liturgică
Cântări
Iconografie
Taine, ierurgii, slujbele Bisericii
Evanghelia la zi
Apostolul vremii
Icoane
Bibliotecă
Vieţile Sfinţilor
Pateric
Citate ortodoxe
Predici
Conferințe
Poezii
Colinde
Tradiţii
Dicţionar
Prezentare de carte
Religie. Ştiinţă. Filosofie
Comentarii patristice
Articole teologice
Sinaxar alfabetic
Părinți duhovnicești
Maici cu viață duhovnicească
Autori
Mărturisitori în temnițele comuniste
Mănăstiri și biserici
Tematică
Fototecă
Media
Video
Foto
Live
Radio
TV
Știri
Biserica Ortodoxă Română
Știri din Arhiepiscopia Iașilor
Educaţie
Ortodoxia în lume
Religia în lume
Social
rețetă mănăstirească
25 Iunie 2024 10:36
Stil de viaţă
(Video) Cum să prepari acasă mititei de post – rețeta părintelui Silvan de la Sihăstria
Seitanul își are originea în China, Japonia, Vietnam și alte țări din Asia de Est și de Sud-Est încă de la începutul secolului al VI-lea. Fabricat din gluten de grâu hidratat, acesta constituie o...
citește mai mult
3 Octombrie 2023 11:22
Reportaj
(Video) Cum pregătesc maicile de la Văratec zacusca de ciuperci pentru iarnă
Preparată cu ardei, vinete, roșii, ciuperci, sau chiar fasole sau pește, zacusca este unul dintre cele mai populare preparate ale toamnei în bucătăriile românilor. La final de septembrie am fost la...
citește mai mult
8 Aprilie 2023 0:52
Stil de viaţă
În bucătăria Mănăstirii Sihăstria – rețetă pentru sărbătoarea de Florii
În ajunul praznicului de Florii poposim câteva ceasuri în bucătăria Mănăstirii Sihăstria din județul Neamț și aflăm de la părintele Silvan care sunt „secretele” sale atunci când...
citește mai mult
23 Decembrie 2022 1:20
Reflecții
Turta cu julfă sau pelincuțele Domnului
În fiecare an, Crăciunul vine cu o mireasmă specifică, înfiripată în biserici, pe ulițele satului, pe străzile orașelor, în supermarketuri, în prăvălii, în casele noastre, dar și în sufletele celor...
citește mai mult
23 Aprilie 2021 21:18
Stil de viaţă
(Foto) Din bucătăria Mănăstirii Sihăstria: Novac la cuptor pe pat de urzici și salată de râșcovi marinați
În ajunul praznicului Floriilor din acest an, am poposit câteva ceasuri în bucătăria Mănăstirii Sihăstria din județul Neamț și am aflat de la părintele Silvan care sunt „secretele” sale atunci când...
citește mai mult
20 Ianuarie 2021 19:41
Reportaj
(Video) În brutăria Mănăstirii Văratec – cum fac maicile pâinea, cozonacul și prăjiturile
Zilele trecute am fost în brutăria Mănăstirii Văratec din județul Neamț și, preț de câteva ceasuri, am luat parte la osteneala maicilor și le-am simțit bucuria. Am văzut cum, după rețete tainice și...
citește mai mult
23 Septembrie 2020 20:28
Documentar
(Video) De ce e atât de bună mâncarea făcută la mănăstire? Noi am găsit răspunsul!
Cu siguranță, mulți dintre noi ne-am întrebat care sunt ingredientele „secrete” folosite în bucătăriile mănăstirilor și cum se face că mâncarea este atât de gustoasă. Zilele trecute am intrat în...
citește mai mult
26 Aprilie 2018 1:55
Documentar
Cum să faceți pâine tradițională aghioritică (rețetă călugărească)
De cu seară punem maiaua cu puțină apă călduță și făină (să fie ca o pastă groasă) într-un castronel pe care-l acoperim cu un șervet, lăsându-l într-un loc cald, pentru a crește. Dimineață...
citește mai mult
Site dezvoltat de
DOXOLOGIA MEDIA
, Arhiepiscopia Iașilor | ©
doxologia.ro