Dacă dorim să-L găsim pe Dumnezeu, să-I împlinim poruncile!

Ce poate fi mai frumos decât un om care trăieşte respectând cele zece porunci? Sau decât un tânăr cuminte, care are o prietenie curată, cu care se încununează atunci când vine ceasul, se însoţeşte cu aleasa inimii sale şi aduce pe lume copii frumoşi, cuminţi şi sănătoşi?

Mântuitorul Iisus Hristos, Dascălul desăvârşit, ne învaţă cum putem respecta poruncile: pătrunzând la cauza păcatelor, sau la cauza încălcării poruncilor. Ce poate fi mai frumos decât un om care trăieşte respectând cele zece porunci? Sau decât un tânăr cuminte, care are o prietenie curată, cu care se încununează atunci când vine ceasul, se însoţeşte cu aleasa inimii sale şi aduce pe lume copii frumoşi, cuminţi şi sănătoşi?

Acestea sunt lucruri extraordinare şi ele sunt rostuite de Dumnezeu pentru binele personal al oamenilor şi-n acelaşi timp spre binele societăţii. Sfântul Marcu Ascetul ne spune nouă că „Domnul e ascuns în poruncile Sale şi cei ce-L caută Îl găsesc pe măsura împlinirii lor”.

(IPS Andrei Andreicuţ, Morala Împărăţiei. Întemeiată pe Sfânta Scriptură şi Sfinţii Părinţi, Editura Renaşterea, Alba-Iulia, 2003, p. 22)

De la același autor

Ultimele din categorie