Osteneală pe pământ, comoară în Ceruri

Pentru ostenelile virtuții vom afla odihnă în cealaltă viață; truda aceasta este aurul care se adună în cămările lui Dumnezeu; este sămânța. Acum semănăm, după moarte vom secera și vom fi uimiți de recoltă.

Cu cât te ostenești mai mult, cu cât te nevoiești mai tare, cu atât mai mare comoară îți aduni în Ceruri. Har mare vine în aceia care s-au chinuit, care au suferit mult; în aceia care au trecut prin mari ispite. Pentru ostenelile virtuții vom afla odihnă în cealaltă viață; truda aceasta este aurul care se adună în cămările lui Dumnezeu; este sămânța. Acum semănăm, după moarte vom secera și vom fi uimiți de recoltă.

Cu ostenelile și suferințele de aici, zidim palatul nostru din Ceruri. Îngerul Domnului scrie cât te-ai ostenit, cât ai suferit în fiecare zi și în vreme ce ziua se pierde, plata rămâne. Când vom muri se va face socoteala și vom lua răsplată pentru silința noastră.

(Părintele Efrem AthonitulDespre credință și mântuire, traducere de Cristian Spătărelu, Editura Bunavestire, Galați, 2003, p. 15)

De la același autor

Ultimele din categorie