Părinte, cum este diavolul?

O, cât este de bine că dragostea lui Dumnezeu nu îngăduie ca omul să-l vadă pe diavol! Căci cei mai mulți ar fi murit de frică.

Știi ce „frumos” este? Ceva deosebit. Numai să-l vezi. O, cât este de bine că dragostea lui Dumnezeu nu îngăduie ca omul să-l vadă pe diavol! Căci cei mai mulți ar fi murit de frică. Gândește-te ce s-ar întâmpla cu omul dacă l-ar vedea cum acționează, dacă i-ar vedea chipul lui cel „dulce”! Unii însă ar fi avut cea mai bună distracție. Știi ce distracție? Cum îi spune? Cinema?... Dar ca să vadă cineva un astfel de film, trebuie să plătească mult… și nu știu dacă l-ar putea vedea! (…) sunt ca loviți de trăsnet. Dacă un trăsnet cade și lovește un copac, oare acesta nu se va face îndată un buștean negru? Așa sunt și ei, ca loviți de trăsnet.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești I – Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nuțescu Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 56)

De la același autor

Ultimele din categorie