Stresul la serviciu apare pentru că oamenii nu-L pun pe Dumnezeu în treburile lor

Pentru a fi un simplu muncitor, omul să-şi facă munca sa corect şi cu mărime de suflet, dar să-şi simplifice viaţa şi să se limiteze la cele absolut necesare pentru a-şi avea mintea liniştită.

Unii oameni se umplu de stres la serviciu pentru că nu-L pun şi pe Dumnezeu în treburile lor. Leneşul care spune: „Ei, va avea grijă Dumnezeu...”, este mai bun decât aceştia. Eu prefer ca cineva să fie un simplu muncitor, să-şi facă munca sa corect şi cu mărime de suflet, dar să-şi simplifice viaţa şi să se limiteze la cele absolut necesare pentru a-şi avea mintea liniştită, decât să fie patron şi să fie mereu „ah” şi „vai”, pentru că unul ca acesta mai tot timpul este dator.

Apoi este ispitit de mândrie şi spune: „Voi lua atâţia bani împrumut, le voi prezenta proiectele mele şi astfel mă voi aranja mai bine.” Dar în cele din urmă nu-i reuşesc planurile şi dă faliment, după care urmează sechestrul, licitaţia, etc. 

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Viața de familie, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ştefan Nuţescu, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 185) 

De la același autor

Ultimele din categorie