De ce este bine să mâncăm ananas
Originar din America centrală și de Sud, ananasul face parte din familia Bromeliaceae, și a fost adus în Europa de către Cristofor Columb.
Pe lângă faptul că este foarte bogat în antioxidanți, ananasul conține și multe vitamine (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, K), minerale și oligoelemente (calciu, fosfor, zinc, seleniu, fier, cupru, mangan), folați, proteine, carbohidrați, zaharuri, grăsimi, fibre, colină, betaină, compuși volatili, polifenoli, acizi organici, bromelaină și alte enzime.
Între cele mai importante beneficii aduse sănătății, amintim:
- stimulează metabolismul
- crește rata de ardere a grăsimilor din organism
- previne apariția cancerului
- reduce inflamațiile
- stimulează sistemul imunitar
- favorizează absorbția fierului
- îmbunătățește semnificativ digestia
- protejează sistemul cardiovascular
- ameliorează simptomele artritelor
- previne degradarea cartilajelor
- grăbește recuperarea musculară după efort intens
- susține fertilitatea
- reduce incidența bolilor metabolice
- are proprietăți anticoagulante
- scade riscul apariției unui accident vascular cerebral
- scade riscul apariției unui infarct miocardic
- scade valorile tensiunii arteriale
- previne apariția astmului.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro